Herdenken Vol Leven academie

Wat is Herdenken Vol Leven?

Herdenken Vol Leven is een organisatie opgericht door Nathalie Toisuta. Initiatiefnemer van de herdenking Ereveld Vol Leven. Tevens regisseur en producent van reportages & documentaires over Oorlog en Vrede. Bijvoorbeeld van vele War Child documentaires. Daarnaast heeft zij een aantal jaren intensieve opleidingen gevolgd over Systemisch Werken en Transactionele Analyse.

Methodieken waar zij zich nog steeds in schoolt.
Binnen de organisatie Herdenken Vol Leven vinden op allerlei manieren en in allerlei vormen activiteiten plaats om met elkaar in gesprek te gaan over hoe wij oorlog kunnen voorkomen en de vrede kunnen blijven bewaren. Ook als het erom spant. Herdenken Vol Leven draagt de kleur van de toekomst.

Samenwerking met opleidingsinstituut Vidarte

De herdenking Ereveld Vol Leven gaat samenwerken met het Opleidingsinstituut Vidarte in Den Bosch vanuit de organisatie Herdenken Vol Leven.

Herdenken Vol Leven is ontstaan na 4 jaar lang ervaring met Ereveld Vol Leven. En de samenwerking met Vidarte is vorig jaar ontstaan. In de naam Vidarte zit al een belangrijk woord waar het naar de filosofie van Herdenken Vol Leven over moet gaan; La Vida. Het Leven. En Vidarte sluit af met Arte – Kunst. Kortom de Kunst van het Leven en dit ten aanzien van een wereld waarin wij gevraagd worden om oorlog & geweld & dreiging in te sluiten.

De oorlog is in Nederland voorbij, maar de impact daarvan speelt nog elke dag. Sinds 5 mei 1945 is er nog geen dag in de wereld geweest zonder oorlog. Oorlog lijkt onderdeel te zijn van ons mens zijn. Op mondiaal niveau en ook op persoonlijk niveau.

Daarover gaan de workshops die worden gegeven door de Herdenken Vol leven Academie.

Vidarte neemt graag de organisatie hiervan op zich!

Waarom samen met Vidarte?

Met mijn vader ging ik al herdenken op de dam. Herdenken is voor mij belangrijk en betekenisvol. Ik was dan ook meteen in voor een samenwerking met de gedreven grondlegger van het nieuwe herdenken, Nathalie Toisuta. Samen werken met de academie geeft me inspiratie en energie en vult me met trots.


Peter Dalmeijer, Eigenaar en directie Vidarte

Herdenken in combinatie met systemisch werken raakt me diep. De onderwerpen die binnen de academie Herdenken Vol Leven worden gebracht, hebben een enorme diepgang die ik verrijkend vind voor mijn manier van denken over de wereld, mensen, het leven en mijn werk als opsteller.


Yvonne Stam, Eigenaar en directie Vidarte
Twitter Facebook LinkedIn


Copyright 2018 | Herdenken vol Leven | Deze website wordt u opgediend door © Plate