Wat is de Herdenken Vol Leven Academie?

Doel van de Herdenken Vol Leven Academie is om trainingen te ontwikkelen, om daarmee vanuit het Systemische Perspectief een dieper inzicht te krijgen in de dynamieken van oorlog en vrede; daders en slachtoffers, eren en herdenken en daarmee jou en onze rol daarin.

Wat is het aanbod van de Herdenken Vol Leven Academie in 2018-2019?

De Academie biedt workshops en trainingen aan met verschillende thema’s maar allen vorm gegeven en uitgevoerd vanuit Systemisch Perspectief. Niet alleen de dynamieken ín de oorlog, maar ook de dynamieken van die erna zijn van groot belang. Het Systemische perspectief kan ons helpen te begrijpen hoe die dynamieken in elkaar steken. Maar belangrijker nog, dit perspectief kan ons helpen hoe we destructieve patronen kunnen voorkomen of te boven groeien.

Workshops

Workshop I: Vergeven of Vergeten?

Wanneer: Vrijdag 8 en zaterdag 9 December 2018
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur
Kosten: € 210,00 euro

Een workshop over het verschil en de betekenis van Vergeven of Vergeten. ‘Alles wat er niet mag zijn krijgt onbewust macht’ en ‘Alles wat weer plek krijgt in het systeem, herstelt de ordening’. Dit zijn twee systemische principes die in deze workshop aan bod komen. Mooi thema om mee te werken in de maand december. Aan bod komen vragen als; Hoe ga jij om met vergeven? Of vergeten? En wat heb je daarmee gewonnen of verloren?

Workshop II: Inzicht en ervaring in Destructief recht.

Wanneer: Vrijdag 25 en zaterdag 26 januari 2019
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Kosten: € 210,00 euro

Twee dagen over het fenomeen Destructief Recht. Het recht wat mensen zichzelf toe eigenen om de ander iets te mogen aandoen wat tot destructie kan leiden. Destructief Recht, is het recht waar grote en kleine conflicten uit voortkomen. Bewording hierover kan veel voorkomen of actuele dynamieken en conflicten helder maken. Hoe herkennen wij destructief recht? En hoe gaan wij hier zelf mee om?
Tijdens deze twee dagen worden interview fragmenten getoond van situaties waarin het hanteren van Destructief Recht heeft geleidt tot grote maatschappelijke drama’s. Bijvoorbeeld de kaping in 1975 en 1977 van Molukkers die een trein en een school hebben gegijzeld. Gijzelingen waarbij doden zijn gevallen.

Workshop III: Getuigen gevraagd voor Herdenken Vol Leven.

Wanneer: Vrijdag 16 en zaterdag 17 maart 2019
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Kosten: € 210,00 euro

Een tweedaagse workshop over het belang van Getuigen. Bij belangrijke gebeurtenissen in ons leven vragen wij getuigen. Als gebeurtenissen getuigen krijgen, ontstaat er grond en betekenis. Een van de redenen waarom wij herdenken. Bij de herdenking Ereveld Vol Leven vragen wij mensen getuigen te worden van wat er verloren is gegaan en de betekenis daarvan voor nabestaanden en de generaties die daarna volgden.

Door je bewust te worden van het belang van getuigen of naar getuigenis te verlangen, van gebeurtenissen in jouw leven, kun je getuigen zijn op verschillende plekken tijdens Herdenkingen van Herdenken Vol leven. Je kan representant zijn, of begeleider van een groep representanten, of verhalenverteller. Dit zijn een aantal voorbeelden van de verschillende plekken binnen Herdenken Vol Leven. Door deel te nemen aan deze workshop krijg je inzicht over het belang van aanwezigheid of gemis van getuigen in jouw leven. En kun je onderzoeken of jij als getuige zou willen deelnemen aan de Herdenkingen van Herdenken Vol Leven en vanaf welke plek?

Inschrijven

Je kan je inschrijven door een mailtje sturen naar info@herdenkenvolleven.nl en je daarmee aanmelden voor een van deze workshop. Je ontvangt van onze kant een bevestigingsmail met meer informatie.

Werkwijze binnen de Herdenken Vol Leven Academie

Er is sprake van interactieve workshops met groepsopdrachten maar ook persoonlijk werk. Er wordt gewerkt vanuit de principes van Systemisch Werken en Transactionele Analyse.

Trainers van de Herdenken Vol Leven Academie

  • Nathalie Toisuta – Initiatiefnemer Ereveld Vol Leven en Herdenken Vol Leven.
  • Marc Mussaeus – Trainer en coördinator Herdenken Vol Leven Academie.
  • Henk Storm - Trainer Herdenken Vol Leven en producer Ereveld Vol Leven
  • Peter Dalmeijer – Eigenaar en directie Vidarte
  • Yvonne Stams – Eigenaar en directie Vidarte

Achtergrond Academie

Fijn dat je geïnteresseerd bent in de achtergrond van de Academie. Misschien omdat je al langer nieuwsgierig bent naar Systemisch Werken? Of naar de Herdenking Ereveld Vol Leven ? En ook gelooft dat jij een bijdrage kan leveren aan Oorlog en Vrede, groot of klein. Je hebt daar je eigen redenen voor. Jouw redenen, of misschien wel, jullie redenen, als je ook gedreven wordt door een, al dan niet bewuste, familie-achtergrond waar oorlog en vrede een rol speelt. Of wanneer je je juist verbonden voelt met wat er mogelijk is in de toekomst en je je daarvoor verantwoordelijk voelt ? Wat je reden ook is, je bent van harte welkom. Welkom, met alles waar je vandaan komt, meeneemt en met alles waar je naar toe gaat.

Twitter Facebook LinkedIn


Copyright 2018 | Herdenken vol Leven | Deze website wordt u opgediend door © Plate